Håndfargeriet mitt

#merinosilk til avkjøling i sola. Deilige dager når jeg kan farge ute i hagen!

#merinosilk til avkjøling i sola. Deilige dager når jeg kan farge ute i hagen!

 
 

Jeg elsker håndfarget garn! Jeg elsker å håndfarge garn!

Når jeg kan farge ute, da farger jeg ute. Med musikk fra radioen og instagram på telefonen. Litt regn stopper ikke meg, men i kjelleren har jeg et fargestudio hvor jeg også kan boltre meg.

Håndfarget garn vil alltid ha sjatteringer. Når et håndfarget hespe er "ensfarget" kalles det semisolid. Du får et hespe ingen andre har maken til og kan med garnet sette et helt eget preg på plagget du skal strikke. La garnet spille hovedrollen i et glattstrikket plagg? Hvis du ønsker et resultat som er så jevnt du får det i håndfarget garn anbefales det å bruke to hesper av gangen og strikke annenhver omgang fra hvert sitt hespe. 

I hver gryte tar jeg 5 hesper. Det betyr at hvis du trenger mer i samme innfarging må vi avtale det på forhånd. Det er bare moro, så ikke nøl med å ta kontakt. Det er ikke sikkert jeg kan imøtekomme ønsket ditt med det samme, men jeg håper vi kan bli enige :) Ingen hesper fra samme gryte blir identiske, vil du ha det er kanskje ikke håndfarget garn noe for deg.

Garnet er farget med syrefarger, og det er ganske harmløst. Det betyr at jeg tilsetter eddik eller sitronsyre i fargevannet slik at phen i vannet skal gjøre at fargen fester seg til garnet. Fargene blir sterke og er lysfaste og sitter godt i vask på 30 grader. Hvis du velger å vaske garnet på høyere temperatur kan du risikere at fargen løsner.

Når jeg er ferdig med å farge og det fremdeles er farge igjen i vannet legger jeg oppi et hespe (eller av og til to hvis det er mye farge igjen) for å ta opp restfargen slik at ingenting går til spille. Disse hespene er merket OOAK (One Of A Kind) og kan ikke gjenskapes.

Den eneste engangsplasten jeg bruker er hansker, ellers vasker jeg redskapene mine og bruker dem igjen neste gang. 

Jeg farger all ulla hjemme. Hos oss er det ingen som røyker og vi har heller ikke dyr. 

Husk at fargene på skjermen kan avvike noe fra hvordan garnet er i virkeligheten.